Hoe een autolening aanvragen

Met de fiets, bus of trein naar het werk. natte billen of overvolle wagons bij slecht weer. De ervaring van het bezitten van een auto is echt anders, maar het idee van deaanvraag van een autolening kan intimiderend zijn, vooral als je niet weet waar te beginnen.
Het goede nieuws is dat het proces vrijwel hetzelfde blijft ongeacht de financiële instelling of kleur van auto die u kiest. De stappen zijn telkens het zelfde. Stap voor stap geraken we er wel. Hieronder de stappen die u moet volgen bij het aanvragen van een autolening.

 1. Controleer of dat de de lening kan betalen. Het heeft geen nut om deze stappen te volgen als u ze nog niet kunt veroorloven. Hier is hoe u dit kunt nagaan: Tel alle maandelijkse kosten samen (aankopen, rekeningen, hypotheek, …)  Trek de som van uw maandelijkse uitgaven af  van uw netto maandinkomen. schat je maandelijkse variabele kosten zoals die van uitgaan. Het overblijvende bedrag is het bedrag dat je kunt gebruiken voor u autolening en andere aanverwante kosten zoals brandstof, verzekering, registratie,…
 2. Vraag de bank voor een kredietverslag. Deze score zal een invloed hebben op je kredietwaardigheid.
 3. verzamel de vereiste documenten. Verschillende banken zullen vragen naar verschillende documenten:Voltooi de formulieren zelf. Ja, het is vervelend, maar je moet ervoor zorgen dat alle informatie correct is, of anders wordt de lening afgewezen
  • Krediet en bancaire geschiedenis
  • Bewijs van inkomen
  • Bewijs van huisvesting
  •  Het bewijs van verzekering
 1. Let op het totale geleende bedrag. kredietmaatschappijen zullen u proberen te overtuigen de aflossingstermijn te verlengen om uw maandelijkse betalingen te verlagen. Dit zou eigenlijk kunnen leiden tot een verhoging van het totale bedrag dat u moet betalen. Kijk of uw  met uw maandelijks budget (zie stap 1) kan omgaan met de maandelijkse uitbetalingen. Als het je lukt, verleng dan zeker niet de terugbetalingstermijn.
 2. Wanneer u uiteindelijk een voorstel op papier krijgt is het tijd voor nog meer werk. Controleer alles grondig. Check of dat alles in het contract staat wat de kredietverstrekker u heeft belooft.
 3. Wanneer je alles hebt gedubbelchecked is het tijd om je handtekening te zetten en om je lening in ontvangst te nemen. Veel plezier met de auto !


Reacties zijn gesloten

Artikel Navigatie

css.php
Autolening aanvraag geweigerd – wat nu

Is uw autolening aanvraag geweigerd, en u weet niet waarom ? Weet u niet meer wat te doen ? Lees...

Kredietwaardigheidscontrole voor uw autolening

Weet u wat een kredietmaatschappij allemaal nakijkt eer er wordt overgegaan op de uitgifte van de lening ? Het is...

Close