Naar welke bank ga jij

Elke dag helpt deze website een 100 tal mensen met het kiezen van de goedkoopste autolening. Om jouw keuze eenvoudig te houden, zorgen wij ervoor dat het aantal banken op deze website beperkt blijft. Niet elke bank heeft namelijk als core-business autoleningen verkopen. Slechts enkele banken maken er een punt van, en hebben bijgevolg de meeste ervaring en competitieve prijzen. Voor het afsluiten van een autolening hang je niet vast een je eigen bank. De bank waar je een zichtrekening hebt bijvoorbeeld. Nog straffer zelfs. Je moet niet eens meer naar een bankkantoor gaan. Autoleingen zijn persoonlijke leningen die vandaag eenvoudig online kunnen worden afgesloten. Het enige wat je nog nodig hebt is internet en 10 minuten tijd.

Mijn bank heeft ook een autolening

De kans is groot dat de bank waar je een zichtrekening hebt ook een autolening zal willen afsluiten. De vraag is natuurlijk als je dan een goede zaak doet. Gelukkig kun je met de JKP eenvoudig de lening van jouw bank vergelijken met andere aanbieders. Hoe lager de JKP (jaarlijks kostenpercentage), hoe goedkoper de lening. Wanneer jouw bank je een autolening kan aanbieden tegen +3% jkp is het zeker al eens de moeite om verder te zoeken. Vandaag (3 juli 2016) kun je al een lening voor een nieuwe wagen krijgen tegen 1,5% JKP.

Voor een lening van €10 000 over 48 maanden kan het verschil al aardig oplopen.

3% jkp => €221,34 / maand
1,5%jkp => €214,17 / maand
€7,17 verschil per maand => €344,16 verschil na 48 maanden !

Weet mijn vertrouwde bank dat ik elders ga lenen

Elke bank is verplicht om klantengegevens geheim te houden voor andere banken. Jouw gegevens kunnen dus nooit automatisch worden uitgewisseld zonder jouw toestemming. Bijgevolg kan jouw bank moeilijk automatisch weten dat je elders bent gaan lenen. Daarnaast is het normaal dat je voor een lagere prijs kiest. Het product is uiteindelijk hetzelfde.

Natuurlijk maak je wel maandelijks geld over vanuit jouw zichtrekening naar de rekening van andere bank. Deze gegevens  mogen niet automatisch worden gedetecteerd door jouw bank. Enkele wanneer jij zelf naar de bank gaat met een vraag over een verrichting hebben bankbedienden (protocollair*) toegang tot jouw rekeningoverzicht.

*Bij meeste banken zouden bedienden theoretisch alle rekeningen kunnen raadplegen. Dit mag echter niet. Banksystemen monitoren elk tijdstip dat een bediende toegang heeft aangevraagd tot een rekening.

Wanneer jou bank erachter komt dat je elders bent gaan lenen is de kans klein dat ze er een opmerking over maken. Misschien wel een mopje in de zin van ‘je hebt gelijk’, maar daar zal het ook  bij blijven. Het mag gewoon, en jouw bank zal er geen probleem van maken.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Artikel Navigatie

css.php
Beobank daalt historisch laag

Door: Wout Jacobs 09 Januari 2016 – 07u30 Artikel geschreven naar aanleiding van de rentedaling van Beobank naar 0,99 %...

Informatie omtrent online aanvragen bij de bank

Online kedietaanvragen stijgen elk jaar. De vriendelijke loketbediende, wordt overgenomen door de gebruiksvriendelijke website van de bank. De populariteit van...

Close