Autosalon afgelopen kredieten stijgen

kredietStijgt


Door: Wout Jacobs
DONDERDAG 27 FEBRUARI 2014 – 11u52

BRUSSEL – Januari was een topmaand voor de autohandelaars. Met een stijging van 12% in verkoopcijfers vergeleken met vorig jaar kunnen we niet anders dan tevreden zijn. Ook de consument mocht niet klagen. Mensen die een autolening aangegaan zijn bij hun bank tijdens de periode van het autosalon konden een krediet verkrijgen tegen een rente die tot wel 2% lager lag dan gewoonlijk.Door de hevige concurrentiestrijd van de kredietaanbieders daalden de tarieven tot een absoluut historisch dieptepunt van 1,99% JKP.

Vandaag stellen we vast dat de rente’s voor autoleningen geleidelijk terug de lucht in gaan. Nog tot eind februari zullen bepaalde aanbieders ,zoals Beobank en Alphacredit, hun salontarieven aanbieden. Daarna is het afgelopen en stijgen alle tarieven opnieuw naar de normale waarden. Geen probleem voor mensen die willen gaan bouwen, want de Batibouw periode is aangebroken en daar zien we vervolgens opnieuw hetzelfde gebeuren.

0% kredieten niet de goedkoopste ?

Omdat natuurlijk niet alle auto’s worden gekocht en verkocht tijdens het autosalon is het belangrijk om te weten dat de goedkoopste autolening nog steeds voordeliger is om te lenen bij de bank dan te opteren voor een zogenaamd 0% krediet bij uw autodealer. Omdat 80% van de consumenten moet lenen voor een nieuwe wagen hebben autohandelaars er niets beters op gevonden dan de prijs van het krediet gelijk te verrekenen in de prijs van de wagen. Tijdens het onderhandelen met uw autodealer moet u vanaf het eerste moment duidelijk maken dat u niet hoeft te lenen voor de wagen en dat u het bedrag in één schijf zal betalen. U zult merken dat de ‘korting’ op uw wagen plots toeneemt. Haal het geld gewoon van uw bank en geef het aan de autohandelaar. Misschien doet u er dubbel voordeel mee doordat u verschillende lopende leningen bij uw bank kunt oversluiten. Bij het oversluiten van een lening leent u eigenlijk één groot bedrag om alle lopende leningen af te betalen. Vervolgens heeft u nog maar één grote lening af te betalen die op termijn misschien goedkoper is dan alle leningen apart.
Denk dus niet langer dat banken dieven zijn die met je centen gaan lopen. Bekijk het eens van de andere kant.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Artikel Navigatie

css.php
De geldtank is leeg…

Door: Wout Jacobs WOENSDAG 22 JANUARI 2014 - 07u30 Bron: IBN BRUSSEL - Het steen der wijzen van de nationale banken...

Autolening tarieven op de bodem – 1,99% JKP

Een jaar geleden schreven we al een bericht over lage rente's ter gelegenheid van het autosalon. Dit jaar gaan financiële...

Close