De geldtank is leeg…

geld is op


Door: Wout Jacobs
WOENSDAG 22 JANUARI 2014 – 07u30 Bron: IBN

BRUSSEL – Het steen der wijzen van de nationale banken der Belgen heeft enkele uren geleden via een officieel persbericht aangekondigd aan het IBN (Institute banque nationale) dat er geen middelen genoeg meer zijn om langer goedkope leningen aan te bieden voor consumenten die een auto willen kopen. Het gaat hier specifiek om nieuwe wagens  gekocht op het autosalon te Brussel. Nieuwe leningen zijn gisterennacht allemaal geseponeerd en zullen niet verder behandeld worden. Mensen die dachten een nieuwe auto te kunnen kopen kunnen maar beter het doek over de oude wagen terug opbergen. Het geld is op.

De oorzaak van dit abrupte einde der bankleningen heeft natuurlijk veel te maken met de prijzenoorlog die de rentes van autoleningen heeft doen kelderen. Een goede zaak voor de consument, maar het was een spel van korte duur. De overheid kan pas over enkele dagen met een crisisbeleg van start gaan, want ‘de agenda staat reeds volgeboekt’. Voorlopig zou het enkel gaan om autoleningen, maar dankzij deze ongelooflijk slechte timing, ten tijde van het autosalon, dreigen straks ook alle andere persoonlijke leningen te verdwijnen. Want ‘Het geld is op’ en de banken mogen sedert 2010 niet meer dan 80% van mensen hun spaargeld opnemen om weg te geven.

Consumenten vrezen voor een nieuwe crisis, maar dit is absoluut niet nodig. Banken hebben zoals altijd wel een plan-B in de aanslag. Vermoedelijk zullen de banken via de zogenaamde ‘sceptische put’ een aanzienlijk bedrag kunnen opslorpen. Daarnaast zijn reeds toegekende leningen tegenwoordig veel veiliger dan vroeger. Uit cijfers is gebleken dat leningen door 95% van de consumenten zonder problemen of te laat betalingen kunnen worden terugbetaald. Dit cijfer lag in 2008 onder de 50%.  Als mensen hun nieuwe auto opnieuw zullen moeten inleveren is nog niet helemaal duidelijk.

Wij houden u alvast op de hoogte
*Dit is een fictie berichtOne Thought on “De geldtank is leeg…

  1. Haha ik denk dat veel mensen echt zo denken dat het geld op zal geraken. Maar de huidige rente is volgens mij 2% het laagste. Dus ze maken geen verlies hoor ..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Artikel Navigatie

css.php
Autolening tarieven op de bodem – 1,99% JKP

Een jaar geleden schreven we al een bericht over lage rente's ter gelegenheid van het autosalon. Dit jaar gaan financiële...

Dé autolening voor eindejaar

Met het naderende eindejaar is iedereen tegenwoordig op zoek naar het ideale kerstcadeau voor hun geliefde medemens. Omdat deze periode...

Close