Kredietwaardigheidscontrole voor uw autolening

Een kredietwaardigheidscontrole is een zeer belangrijk gegeven voor de bank. De kredietmaatschappij waaraan u geld leent wil namelijk 100% zeker zijn dat ze hun autolening terugbetaald zullen krijgen met rente. We hebben de belangrijkste punten nog eens opgesomd, waarop u zeker zou moeten letten vooraleer u een autolening aanvraag doet. De volgende punten zijn daarom zeer belangrijk:

  • Inkomen
  • Bankgeschiedenis
  • Tewerkstelling
  • Woonsituatie

Het inkomen

De bank zal bepalen of dat je vermogen genoeg hebt om de lening terug te betalen volgens de basisformule van 1/3. De bank zal het risico niet durven nemen als het gevraagde bedrag boven 1/3 van je beschikbaar inkomen ligt. De kredietmaatschappij kijkt natuurlijk ook naar andere schulden die lopen zoals andere leningen en kredietkaarten. Gebruik onze lening simulatie om ut te pluizen wat je minimum inkomen moet zijn.

Uw geschiedenis bij de bank

Iedereen heeft een bepaalde geschiedenis bij de bank. Voordat de bank u een autolening zal toekennen zal de bank moeten zien dat u een goede klant bent.

Elke bank houd een krediet-bestand bij van elke klant. Daarin staan volgende gegevens:

  • Vorige lening aanvragen van de afgelopen 5 jaar
  • Huidige lopende leningen
  • Huidige en vorige werkgevers

Telkens wanneer je een lening aangaat bij de bank wordt dit in het krediet-bestand bijgehouden. Als ze zien dat je teveel leningen aanvraagt kan dit wijzen op financiële druk. In dit geval zal de bank moeilijk nog een lening durven toekennen omdat de risico’s dan te groot worden dat de aanvrager niet meer kan terugbetalen. Op dat ogenblik durven sommige banken voorstellen doen om een hypothecaire autolening aan te gaan. Dit wil zeggen dat je aan andere bezitting, vaak uw huis, aan de bank zal geven als waarborg dat je zult kunnen terugbetalen. Dit is zeker niet aan te raden, want wanneer je dan om de een of andere reden opeens niet meer kunt betalen zal de bank beslag nemen op uw auto én uw huis. Dan sta je letterlijk op straat zonder inboedel meestal.

Tewerkstelling

kredietverstrekkers zullen kijken waar je allemaal al bent tewerkgesteld geweest. Als ze zien dat j onder een vast contract werkt zit je goed. Maar als je een ware jobhopper bent die van de ene werkgever naar de ander gaat. Dan heb je dus geen garanties op dat inkomen. Het is dan aan jou om de bank te overtuigen om alsnog de lening te verkrijgen. Vaak gebeurd dit met een waarborg. In het geval van een autolening  kun je daar maar beter voorzichtig mee omspringen.

Woonsituatie

Wanneer je geen vaste verblijfplaats hebt zullen de banken dit opnieuw interpreteren als onbetrouwbaar. Geen autokrediet voor u dus.Reacties zijn gesloten

Artikel Navigatie

css.php
Welke autolening is voor mij het goedkoopst

Goedkope autoleningen bestaan wel, maar het zal ook steeds geld kosten. Afhankelijk van uw behoeften bestaan er verschillende mogelijkheden. De...

Autolening aanvragen

U heeft een goede kredietmaatschappij gevonden, nu moet u enkel nog overgaan tot de uiteindelijke aanvraag. Een lening aanvragen is...

Close