Autoleningen zoeken en vinden -tips

Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het vinden van de goedkoopste autolening:

  1. Kunt u zich een niuwe of tweedehandswagen permiteren ? Om dit  uit te vinden, kunt u uw maandelijkse uitgaven aftrekken van  uw netto maandinkomen. Daarna, trek van deze uitkomst de variabele kosten af, zoals entertainment. Wat overblijft is het maandelijkse bedrag dat u kunt sparen voor betalingen en andere auto-gerelateerde kosten zoals registratie, verzekering en onderhoud.Tenzij u contant geld  betaald  voor de auto, zal uw aankoop waarschijnlijk moeten worden worden gefinancierd. Dat wil zeggen dat je instaat voor  de aflossing van een auto lening gedurende meerdere jaren, en het laatste wat je wil is dat uw gezin op dieet  komt te staan totdat je schuld is betaald.
  2. Zorg vooral dat je eerst vind van jezelf dat je kredietwaardig genoeg bent vooraleer je naar de bank stapt om een autolening aan te vragen.
  3. Richt je niet op de aankoopprijs. Zeker, de aankoopprijs is belangrijk, maar als een autodealer een korting geeft op een wagen zal hij waarschjnlijk geen lagere rente geven voor de wagen. Richt je vooral op de rente van de lening. Onderhandel ook eerst over de prijs, maar dat alvorens te spreken over kredietplannen.
  4. Als u de beste deal wilt, probeer dan onze  autolening simulator. Aan de hand van een simpele berekening maken wij dan een simulatie van de kosten en uw voordeel.
  5. Blijf weg van langlopende leningen,  autodealers bieden tot zeven jaar met lage maandelijkse afbetalingen. Auto’s verminderen zeer snel in waarde, en tegen de tijd dat u klaar bent met het betalen van die lening, is de garantie op de wagen al verlopen. En bovendien betaal je op lange termijn meer dan dat de wagen eigenlijk nog maar waard is.
  6.  Om te weten of dat de prijs dat de autoverkopen aanbied eerlijk is, is het interessant om eens prijzen op te zoeken op het internet. Ook de officiële sites van automerken geven vaak een richtprijs.
  7.  Houd een oogje in het zeil voor kortingen. Autofabrikanten en verkopers willen soms van hun voorraad of om verschillende redenen. Het kan zijn dat ze dan aanbieden om korting te geven in de vorm van een contante terugbetaling en een lage rente. Op die manier win-win situatie voor beide partijen.
  8.  Auto dealers zijn professionele onderhandelaars, dus je moet klaar zijn voor uw bezoek. Autodealers zullen niet wijzen op de manieren waarop u kunt geld besparen, en ze zullen waarschijnlijk proberen te profiteren van uw gebrek aan kennis over de procedure. Het is aan u om te zorgen dat u geïnformeerd bent.
  9. Vergeet niet: Hoe langer het termijn van de lening hoe meer geld u betaalt. Probeer om de lening in een zo kort mogelijke tijd af te betalen. Indien de gekozen termijn te kort is, en u komt in de problemen kunt u nog steeds de lening later herfinancieren. Dit kost ook geld, wat had je gedacht. Hetzelfde bij het eerder betalen; kost ook geld.
  10. Garandeer steeds de controle over de situatie. Geld lenen brengt verantwoordelijkheden met zich mee dat u lang zal moeten dragen.


Reacties zijn gesloten

Artikel Navigatie

css.php
faq
FAQ – veelgestelde vragen Autoleningen Autokredieten

De meestgestelde vragen over autoleningen op een rijtje. Stel zelf een vraag aan de webmaster via de FAQ van goedkoopste-autoleningen.be...

happy homework
Hoe een autolening aanvragen

U wilt een autolening aanvragen, maar hoe begin ik daar nu aan. Lees eens onze tips en u staat onmiddellijk...

Close