Autolening met variabele rente – Voor en Tegen

Verbaasd om een autolening te zien met onwaarschijnlijk lage rente?  Het is niet nodig om jezelf  wakker te slaan, het is echt. Een autolening waarbij de rente verandert, afhankelijk van de geldende contante koers . Dat betekent wanneer de rentes stijgen , uw interesse neemt af  in de autolening. Daalt de rente dan betaalt u minder voor het autokrediet.  Maar voordat u beslist of de variabele rente autolening iets voor u is of niet. Neem de tijd om de voor- en nadelen van dergelijke autoleningen met elkaar af te wegen. De meeste autoleningen zijn trouwens leningen op basis  van afbetaling met een vaste rente.

Voordelen van een autolening met variabele rente

  • Lagere rentetarieven Zoals vermeld, wordt een variabele rente autolening van de rente bepaald door het huidige rentetarief op de markt. Deze leningen hebben lage tarieven om te starten dit is om klanten te lokken. Dus als uw rente naar beneden gaat, dan zou uw maandelijkse betalingen mee moeten verlagen wat erop neerkomt  dat u meer bespaart. Als de rente nog hoog staat maar je denkt dat ze zal afnemen is dit ideaal. Hoog beginnen en afbouwen.
  •  Maak extra aflossingen
    Meestal bied een variabele autolening u meer kansen om te betalen in één keer of wat uit te stellen. Meer flexibiliteit. Tegenwoordig verminderd deze vorm wel ondanks de dalende rentevoeten deze tijd.
  •  Mogelijkheid om lening te herzien en rente vast te zetten

Nadelen van een autolening met variabele rente

  • De rente kan verhogen Het grootste nadeel is natuurlijk dat de rente van het autokrediet ook kan verhogen. In dat geval wordt er vaak ook een limiet op gezet van bv een maximale stijging met 5% voor autoleningen.
  • Langere terugbetalingsvoorwaarden Een voorwaarde van de bank opdat je een variabele rentelening krijgt kan zijn dat de terugbetalingsperiode langer moet zijn. Hou er rekening mee dat dit een risico inhoud op hogere kosten op de langere termijn van de autolening.
  • Werkelijke kosten van de lening is moeilijk vast te stellen Wist u dat de rente voor een variabele rente autolening elke maand opnieuw wordt berekend? Hierdoor is het mogelijk dat u een toename over het hoofd had gezien. Als gevolg hiervan is de totale kost van de autolening moeilijk te bepalen.


Reacties zijn gesloten

Artikel Navigatie

css.php
Autoleningen zoeken en vinden -tips

Wie zoekt die vind. Bij goedkoopste autoleningen.be is dat een autofinanciering die perfect aan uw behoeften voldoet. Bekijk onze tips...

FAQ – veelgestelde vragen Autoleningen Autokredieten

De meestgestelde vragen over autoleningen op een rijtje. Stel zelf een vraag aan de webmaster via de FAQ van goedkoopste-autoleningen.be...

Close