Autolening herfinancieren

Denkt u eraan om uw autokrediet te laten herzien ? Misschien heeft u een aantal jaar geleden een auto aangeschaft toen de rentes nog hoger stonden. Of misschien heeft u een wagen gekocht met een lening, maar ziet u nu ergens anders opeens een veel goedkopere lening. U begint dan vast te denken. Had ik maar even gewacht, dan kon ik lenen aan een lagere rente. Geen paniek u kunt nog steeds lenen aan het huidige tarief. Autoherfinanciering is daarbij wel noodzakelijk. In de meeste gevallen kunt u er een flinke cent mee uitsparen.

Is herfinancieren het waard ?

Het herfinancieren van een auto betekent eigenlijk zoveel als de lening herberekenen. Hierdoor zou u normaal gezien geld moeten uit besparen door de lagere rentevoet. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat u een auto heeft gekocht een jaar geleden en uw resterende bedrag dat u nog moet afbetalen bedraagt €25 000. Uw huidige rente staat op 5,99% en uw afbetalingstermijn loopt af over 48 maanden. U beslist vandaag om u lening te laten herfinancieren met het resterende bedrag die u nog moet afbetalen. U kiest voor de goedkoopste autolening die vandaag op 2,99%  JKP staat.   Dit betekent dat u bij benadering €34 per maand zal uitsparen. (€587 tot €553), en bespaar in het totaal over de volledige 4 jaar € 1 621 aan interesten.
Natuurlijk, hoe lager de rente die u kunt vinden hoe meer geld u kunt uitsparen. In het algemeen zal het beste tarief afhangen van de volgende factoren:

  • Uw kredietwaardigheid. Om de beste rente te verkrijgen zult u moeten kunnen bewijzen dat u een trouwe klant bent.
  • De leeftijd van het voertuig. Nieuwe wagens zullen sneller een lage rente krijgen. Als u wagen maar een jaar of twee is, kunt u nog hetzelfde tarief krijgen als bij de nieuwe auto.
  • Het afbetalingstermijn. Algemeen, hoe korter de termijn, hoe lager de rente (hoe goedkoper de autolening)

Wat kost het om mijn lening te later herzien ?

Het herberekenen van een autofinanciering kost gewoonlijk minder dan €50. De kosten bij het herzien van een lening hangen beetje af van bank tot bank. U mag er zeker van zijn dat er kosten zullen in rekening worden gebracht, want alles wat u tenslotte uitspaart verliezen zij. Doordat alle banken een limiet moeten zetten op de totale administratiekosten per dossier, kan het de spuigaten moeilijker uitlopen. Toch kunt er beter eerst eens de kleine lettertjes lezen in uw huidig contract. Sommige banken zijn slim genoeg om een soort van boete wegens contractbreuk aan te rekenen. Het is aan u om uit te maken of de boete opgaat tegenover het bedrag die u zult uitsparen.
Doordat u eerst zat met een zwaardere rentelast, zult u waarschijnlijk meer besparen indien u uw autofinanciering laat herfinancieren. U kunt het meest besparen als u uw krediet herziet aan het begin van een lening.

 

Welk termijn moet ik nu kiezen: Langer termijn, zelfde termijn of korter termijn ?

Indien u het zich kunt permitteren, wordt het steeds aangeraden om de lening te herzien in een korter termijn dan uw vorige lening. De reden is simpel. U bespaart nog meer interesten. Langs de andere kant. Indien het juist uw bedoeling is om de maandelijkse lasten naar beneden te trekken, zou u beter kunnen gaan voor een langer termijn  Alhoewel het niet aan te raden is om over uw termijn te gaan van de vorige lening. Op de duur betaald  u meer dan uw wagen eigenlijk nog maar waard is tegen dan. Misschien wilt u na 5 jaar als een nieuwe wagen, maar uw oude is nog niet afbetaald ! de maat voor een autolening is steeds, maximum lenen tot de wagen 4 jaar oud is. Voor een tweedehandswagen geld dus de regel, hoe korter het termijn, hoe beter.

Vergelijk autoleningen eerst voor de laagste prijsgarantie

Omdat het al de tweede keer is dat uw zult kijken voor een autolening, is het nu dubbel zo belangrijk om de juiste keuze te maken. Deze website kan u alvast verder helpen bij het zoeken naar een autolening. Bij het herzien van een krediet is het normaal dat u eerst eens kijkt hoe het zit met de voorwaarden van uw huidige kredietmaatschappij. Hebben zij nog steeds de beste voorwaarden vergeleken met andere maatschappijen ? Ga eerst naar de bank waar u momenteel bij leent, kunnen zij geen voordeliger tarief bieden. Waag dan u kans bij een andere kredietmaatschappij.

 

 2 Thoughts on “Autolening herfinancieren

  1. verbiest on december 9, 2012 at 3:43 pm zegt:

    Ik heb het vorige week overwogen. Volgens mij kunt je er maar geld mee besparen. Ik zal 500 euro minder kwijt zijn op mijn autolening

  2. nathalie on december 16, 2013 at 4:02 pm zegt:

    Bedankt. interessant artikel 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Artikel Navigatie

css.php
Lening afsluiten voor aanschaf nieuwe auto

Wanneer u een auto aan wilt schaffen dan is daar niet altijd geld voor beschikbaar. De meest ideale situatie zou...

Voordelige autolening

Autoleningen bestaan in allerlei formaten. Is enkel de prijs voor u van belang ? Kies dan voor de voordeligste autolening....

Close