Rente terugverdienen met juiste bandenspanning

banden tirendoDe juiste bandenspanning is misschien niet het eerste waaraan u denk als je op zoek bent naar een goedkope autolening. Bespaar tijdens het eigenlijke gebruik van de auto waarmee u  de betaalde rente kunt terugverdienen over de looptijd van de lening. De klassiekers zoals het zuinig rijden zijn u alvast wel bekend, maar er zijn reeds verschillende onderzoeken gedaan naar het effect van de bandenspanning op de portemonnee. Jaarlijks €100 besparen, door meer aandacht te besteden aan uw banden, is niet ongewoon. De banden zijn tenslotte de dragers van de volledige wagen. Aan de juiste spanning zijn vele voordelen verbonden:

  • Bespaar op Brandstof
  • Minder CO2 uitstoot
  • Regelmatigere remafstand
  • Betere grip op de weg
  • Voorkom ongevallen
  • Langere levensduur van de banden

Het effect op brandstofverbruik is niet min. Wanneer u wagen met de verkeerde spanning rondrijd, kan de wagen tot wel 7% meer verbruiken.

Een goede band heeft een spanning tussen de 2,3 en 2,5 bar. Het is ook interessant om te weten dat de banden elke maand ongeveer 0,1 bar verliezen. In een half jaar tijd kan het dus zijn dat je banden slechts 1,9 bar meer hebben. Oppompen die handel ! De meeste tankstations zijn tegenwoordig uitgerust met meetapparatuur om de spanning te meten en de banden op te blazen. Vraag het aan een pompbediende als u er zelf niet mee overweg  kan. Wanneer je de wagen binnenbrengt voor een onderhoud is het ook aan te raden om specifiek te vragen naar de bandenspanning. Vele garagisten zien dit nog te vaak over het hoofd.
Wist je trouwens dat banden tegenwoordig verplicht voorzien zijn van een Europees label op brandstofefficiëntie. Net zoals bij verlichting zijn banden gelabeld in categorieën van A voor meest brandstofefficiëntie en G voor minst Brandstofefficiëntie.

Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd terecht bij uw lokale bandendealer. Tegenwoordig is het ook al mogelijk om via de website van Tirendo op http://tirendo.be banden te kopen. Via de website krijg je een mooi overzicht van alle specificaties voor uw band. Bij aankoop van banden bij Tirendo is het ook mogelijk om tegelijk een monteur in uw buurt te zoeken die gelijk voor een kleine prijs uw banden monteert.

 

 

 Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Artikel Navigatie

css.php
De laagste tarieven dankzij onze vergelijkingstabel

Autoleningen vergelijken is een relatief eenvoudige klus. Dankzij de verplichte aanduiding van het jaarlijks kostenpercentage is het eenvoudig om verschillende...

Geld lenen via geldlenenhelp.eu [binnenkort]

De websites, zoals deze, waarop u leningen kunt vergelijken zijn niet meer op één hand te tellen. Het loopt letterlijk...

Close